No Man's Sky: Grote Foundation Update nu live

No Man’s Sky-ontwikkelaar Hello Games verbrak afgelopen week een maandenlange stilte en kondigde daarbij ook nog een nieuwe update aan. Deze ‘Foundation Update’ is er nu en voegt een heleboel nieuws toe aan de game.

Als eerste zijn er nu drie manieren om de game te spelen: Normal, Creative en Survival mode. Normal mode is de standaard modus die we inmiddels gewend zijn van No Man’s Sky, Creative mode laat je zonder beperking verkennen en bouwen terwijl Survival mode een ‘meer uitdagende uithoudingservaring’ is.

De grootste nieuwe toevoeging is misschien wel base building. Spelers zijn nu in staat om een eigen basis te maken met modulaire onderdelen, gemaakt van de resources die je op planeten vindt. Op deze basis kan je dan verschillende alien-rassen inhuren als boer, ingenieur, wapenspecialisten en wetenschapper. Gebruik Terminus Teleporters in Space Stations om zo snel mogelijk weer naar de basis te teleporteren.

Een ander nieuwtje in de update is het kopen van Freighters. Je kan nu namelijk de grote ruimteschepen kopen (‘tegen hoge kosten’, aldus Hello Games) en ze van waar dan ook uit het universum oproepen. Het is mogelijk om Resources naar je Freighter te teleporteren, de binnenkant naar wens aan te passen en net als voor je basis aliens inhuren.

Dit is niet het laatste wat komt met de Foundation Update. Zo kan je onder andere planten laten groeien en oogsten, waypoints toevoegen om makkelijk je weg terug te vinden, is de user interface verbeterd en zijn er allerlei nieuwe Resources en technologie toegevoegd. Voor meer informatie over de update (en de waslijst met Patch Notes), check dan de pagina op de Hello Games Website.

Source link

About the author

Related